Min Første uke i digital markedsføring

Det er første uka tilbake etter juleferie og vi har startet opp med et helt nytt fag som vi skal ha dette semesteret, nemlig digital markedsføring. Denne første uka har vært lærerik, spennende og nytt. Det er mye ny informasjon vi skal ta inn og man skal komme seg inn i den nye rutinen. Den første perioden i faget har vi Arne Krokan som foreleser.

Kunstig intelligens og bioteknologi

I de første forelesningene fra uke 1 så har vi lært mye nytt, men særlig det som interesserte meg mest var nok da vi lærte om kunstig intelligens og bioteknologi. Kunstig intelligens handler først og fremst om systemer som utfører fysiske eller digitale handlinger basert på strukturerte eller ustrukturerte data. Dette dreier seg om at informasjonsteknologien som endrer en aktivitet som viser seg som intelligent. Eksempler på dette kan være ansiktsgjenkjenning på mobilen eller biler som er selvkjørende. For meg så er dette ganske interessant på grunn av at teknologien er stadig i endring og det er spennende og se utviklingen av dette.

Kilde: Pexels.com

Det andre jeg syntes var spennende var bioteknologi. Bioteknologi er teknologi som dreier seg rundt planteceller, dyreceller eller andre mikroorganismer fra naturen. Her ser man nærmere på forandringen rundt industri, miljø, medisin, havbruk og landbruk. Dette er viktig og interessant med tanke på en bedre framtid. Jeg er selv fra en gård hvor jeg vil følge med på utviklingen slik at jeg kanskje kan ta dette i bruk når jeg en dag skal ta over gårdsbruket og drive det på en mer miljøvennlig måte.

Plattformer og sosiale medier

De ulike plattformene man tar i bruk er i stadig endring og det blir nye måter for å markedsføre seg på. For eksempel så er det med å betale parkering blitt enklere med en mobilapp som lar oss gjøre dette. Plattformene vi vanligvis brukte før blir oftere tatt over av teknologien og det gjør det lettere for oss for å finne informasjon, kjøpe varer osv.

Kilde: Unsplash.com

Etter pandemien så har det å ta i bruk nettbutikker istedenfor fysiske butikker blitt enda mer vanlig enn før. Ihvertfall når pandemien var på sitt verste og man ikke kunne dra på for eksempel kjøpesenter eller dra til utlandet for å kjøpe varer. Netthandel gir en fordel for både kunden og bedriften siden de fortsatt kan få inn en inntekt.

Sosiale medier er også med på å markedsføre. Her kan man rette seg inn på en spesiell målgruppe og finne informasjon om de slik at det enkelt kan reklamere for produkter til dem. Sosiale medier har også vært med på å få folk til å være sosiale selvom man ikke fysisk kunne møtes på grunn av pandemien.

Jeg synes dette temaet her er veldig gøy å lære om siden samfunnet vårt er i en så stor forandring og man må tenke på nye måter å drive med markedsføring, spesielt nå som det er Covid-19. Dette er noe jeg kan få bruk for i senere tid og i jobbsammenhenger.

Hva mener du er viktige temaer å ta med seg videre fra digital markedsføring? Og hva synes du om denne utviklingen som skjer i samfunnet og hvordan har dette endret levemåten din? Gjerne kommenter og del innlegget!

Hvis du synes dette er et spennende og interessant tema så kan du gjerne gå inn på nettbloggen til min foreleser Arne Krokan for mer inspirerende og nyttig informasjon:

https://www.krokan.com/arne/

2 kommentarer til “Min Første uke i digital markedsføring”

  1. Hei Emilie!

    Gøy å se at du har tatt tipsene til deg! Du skriver godt og det er spennende lesing! Til neste gang kanskje du vil lage innlegget i form av en video? Det kan være en gøy tvist.

    Lykke til, gleder meg til å lese eller se mer 🙂

    1. Hei Sivert!
      Hyggelig tilbakemelding du skriver, og er bra at du ser jeg benytter meg av tipsene jeg får av deg! Jeg kan prøve på det, men er ikke sikkert jeg får til dette med en gang:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *